Boekhouder / Administrateur – Amsterdam

Introductie

Wij zijn een internationaal opererende import- en export onderneming, gespecialiseerd in non-food artikelen en zijn één van de grootste importeurs van Europa en leveren consumenten producten aan bedrijven binnen de detailhandel. Gevestigd in Amsterdam maar opereren in meer dan 24 landen wereldwijd. Actief in de markt met een breed assortiment van wel meer dan 30.000 verschillende artikelen.

Organisatie

Als Financial Accountant ga je samenwerken met een collega van de hoofd administratie aan de boekhouding van drie tot vijf buitenlandse vestigingen, dit zijn verkoop- en inkoopagenten. Je komt te werken binnen het team van de financiële administratie als financial accountant, bestaande uit 11 collega’s.

Functie

Alle administratieve werkzaamheden, inclusief het contact met lokale adviseurs, zoals accountant, belastingadviseur en banken.
Je zorgt ervoor dat aangiftes (BTW, VPB, deponeringen) tijdig en volledig worden afgehandeld.
Tevens ondersteun je bij de boekhouding van de hoofdwerkmaatschappij.
Je gaat jaarlijks de jaarrekeningen opstellen van de toegewezen dochterondernemingen in samenwerking met de lokale accountants.
Je wordt ook verantwoordelijk voor het maandelijks aanleveren van een juiste en volledige periodieke rapportage (balans, V&W en specificaties) van de toegewezen buitenlandse vestigingen.
Daarnaast rapporteer je over belangrijke operationele en financiële gebeurtenissen.

Functie-eisen

Bij voorkeur ben je in het bezit van een HBO of MBO diploma met relevante werkervaring;
Je hebt ervaring in de volledige afhandeling van financiële administraties van individuele entiteiten in een, bij voorkeur, internationale omgeving;
Je kunt goed overweg met Excel en kennis van SAP is een sterke pré;
Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord- en geschrift;
Je bent resultaatgericht, doortastend en je kunt goed plannen en prioriteiten stellen.

Inlichtingen

James de Bois 035-2072220

Sollicitatie

Ben jij enthousiast geworden? Solliciteer dan direct via de sollicitatie button! Voor vragen kun je contact opnemen met James de Bois via de contactgegevens rechts bovenin.

Schuiven naar boven