Business Controller (Vervallen) – Utrecht

Introductie

Jij hebt passie voor goede bedrijfsresultaten en ziet het als een uitdaging om de business unit managers en de directie hierover te adviseren. Tevens weet je met goede financiële business rapportage je advies gesprekken te onderbouwen. Je analyseert het verleden en spreekt je verwachting naar de toekomst uit middels week, maand en kwartaalrapportages. Heb je daarnaast een gezonde ambitie om door te groeien naar een positie als rechterhand van onze CFO?

Organisatie

Je bent hierdoor mede verantwoordelijk voor het toezien op en bijdragen aan de realisatie van de organisatie doelstellingen. Om dit goed te kunnen doen, is het belangrijk dat je ervaring hebt in de dienstverleningssector, bij voorkeur in de IT. En dat je op basis daarvan de juiste Key Performance Indicators weet vast te stellen, die richtlijnen zijn voor de organisatie om de doelstellingen te behalen.

De planning- en control cyclus is een belangrijk stuurmechanisme voor het realiseren van onze organisatie doelstellingen. Deze cyclus bestaat uit week, maand en kwartaal analyses. Jouw wekelijkse analyse is gericht op de omzet en hoe deze wordt geconverteerd naar bruto toegevoegde waarde. Dit is de basis waarop de diverse business units steunen in hun dagelijkse operatie. De maandelijkse analyse is een tactische analyse die is gericht op de lange termijn, zowel year to date (YTD) als toekomstgericht. Dit helpt ons om in de toekomst naar onze doelen te kunnen sturen. De kaders voor deze doelen worden mede bepaald door de budgetten. De kwartaal analyse is onder andere gericht op de geconsolideerde balans. Met de week, maand en kwartaal analyses ben je het navigatiesysteem voor de operationele units.

Om goede analyses te kunnen doen, doe je de nodige monitoring op de cijfers die worden opgeleverd door de operationele afdelingen. Je voert kwalitatieve controles uit en doet grondige analyses op de aangeleverde data, zodat er tijdig, juiste en volledige rapportages geleverd kunnen worden. Waar nodig optimaliseer je de rapportages. Om de juiste inhoud te kunnen ontvangen, ondersteun je de financiële afdelingen op functioneel niveau. Als rechterhand van onze CFO help je hen ook om hun processen beter in te richten, zodat de kwaliteit van de door hun geleverde output vergroot kan worden. Vanzelfsprekend ben je eerste aanspreekpunt voor onze accountant als het gaat om de interim controle en jaarrekening.

Deze Groep is een mensgerichte organisatie met 200 collega’s die dit jaar haar 26ste levensjaar is ingegaan. Ons doel is om met zelfsturende teams van IT-professionals hoogwaardige IT te leveren, die de verwachting van onze klanten overtreft. Elke dag opnieuw. Wij hebben de ambitie om honderd jaar te worden. Een koninklijke status, die alleen bereikt kan worden door continuïteit, resultaat en groei. Mede dankzij jouw adviezen en ervaring kunnen wij dit bereiken!

Als onze nieuwe business controller maak je deel uit van een team van 8 personen dat verantwoordelijk is voor de financiële-, contract- en salarisadministratie. Jij ondersteunt hen op functioneel niveau en hebt de ambitie en ruimte om binnen dit bedrijf door te kunnen groeien naar de rechterhand van onze CFO.

Functie

Optimalisatie van de winstgevendheid van onze organisatie, dat is natuurlijk waar het allemaal om draait. Jij houdt je hier eigenlijk dagelijks mee bezig. Zo zie je het als een ware uitdaging om al onze managers echt verantwoordelijkheid te laten nemen voor de cijfers van hun eigen business unit en daarmee van de Groep als geheel. Jij zorgt ervoor dat het management zowel vanuit financieel als business oogpunt hun bedrijfsprocessen kunnen aansturen. Je signaleert kansen, doet voorspellingen, maakt business cases en analyseert investeringen. Op basis van jouw goed onderbouwde analyses breng jij gevraagde- en ongevraagde adviezen uit aan het management.

Functie-eisen

Wij zoeken iemand die naast business control ook affiniteit heeft voor financiële cijfers. Een kritische denker, die nauwkeurig werkt en zijn of haar bevindingen weet te vertalen naar concrete acties. Iemand die de uitdaging ziet om met de nodige systeemkennis rapportages vorm te geven. Als laatste zoeken we iemand met affiniteit voor IT dienstverlening, die het leuk vindt om de laatste trends en ontwikkelingen in de business te volgen. Herken jij je het in het bovenstaande?

Dan zoeken we alleen nog maar het volgende:

 • 2-3 jaar werkervaring, waarvan een deel als business controller (bij voorkeur in de IT);
 • Relevante HBO/WO-opleiding (bedrijfseconomie, accountancy, controlling, bedrijfskunde);
 • Communicatieve instelling gericht op samenwerking en doelen behalen
 • Natuurlijk leiderschap gebaseerd op jouw deskundigheid en actieve kennisontwikkeling ;
 • Uitstekende kennis van Excel & PowerPoint;
 • Bij voorkeur ervaring met Datawarehouse, PowerBI en Navision.

De sleutel van jouw succes ligt in de wijze waarop jij met de business communiceert en kwalitatief goede informatie weet over te brengen. De competenties die hier bij horen zijn samenwerken, klantgericht, resultaatgericht, kwaliteitsgericht, proces denken, kritisch denken, probleem analyse & oordeelsvorming en tot slot adviseren. Integer handelen en betrouwbaarheid is daarbij ons uitgangspunt.

Aanbod

 • Een functie op fulltime basis
 • Een marktconform salaris afhankelijk van je werkervaring;
 • 26 vakantiedagen en 10% vakantiegeld;
 • Telefoonvergoeding én laptop;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Een fijne werkomgeving met enthousiaste collega’s, informeel en met korte lijnen.

Naast dat we veel van je vragen, willen we hier natuurlijk ook iets voor terug geven. Wij vinden bijvoorbeeld ontwikkeling van onze medewerkers erg belangrijk. Daarom krijgen al onze collega’s 4 opleidingsdagen en een jaarlijks studiebudget van 1.000 euro.

Inlichtingen

Ons kantoor is te vinden op het bedrijventerrein Papendorp te Utrecht. Makkelijk te bereiken met de auto, omdat we dicht aan de snelweg liggen en ook voldoende (gratis) parkeerruimte bieden. Ook met het openbaar vervoer zijn we makkelijk te bereiken. We hebben namelijk een bushalte voor de deur!

Sollicitatie

Ben jij enthousiast geworden? Solliciteer dan direct via de sollicitatie button! Voor vragen kun je contact opnemen met James de Bois via de contactgegevens rechts bovenin.

James de Bois
James de Bois

  MANAGING CONSULTANT 

Neem contact op

Deel deze vacature

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp