Lead Engineer Elektrotechniek – Utrecht

Introduction

Ben jij de expert op het gebied van gebouwgebonden E-installaties en zoek je naar een sturende rol binnen het jonge engineeringsteam bij onze opdrachtgever, of wil je hier graag verder in ontwikkelen? Hou jij van de diversiteit van veel verschillende projecten en ben je op zoek naar een uitdagende en afwisselende functie waarbij je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt? Lees dan verder of solliciteer direct!

Organization

Onze opdrachtgever houdt zich bezig met techniek en gebouwen. Bouw en techniek zit vooral in de mensen. Van denkers die het grote geheel zien en integrale plannen maken, en doeners, vaklieden, met hun eigen kwaliteiten en lokale kennis. Samen met de klanten zorgen ze voor een prettige en gezonde omgeving waarin mensen optimaal kunnen werken en verblijven. Zij nemen hun klanten de zorg voor hun gebouw volledig uit handen, door 24 uur per dag garant te staan voor betrouwbare, efficiënte en duurzame technische installaties met als doel om gebouwen zo energiezuinig en comfortabel mogelijk te maken.

Function

In de rol van lead engineer ben je betrokken bij alle stadia van een ontwerptraject, variërend van de deelname aan aanbestedingen tot het tegemoetkomen aan diverse klantbehoeften. Als lead engineer geef je richting aan het team van elektrotechnische engineers en modelleurs, waarbij je het overzicht bewaart over de planning.

Je bent tevens verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van het werk van het team. Alles wat aan (interne) opdrachtgevers wordt opgeleverd, moet voldoen aan hoge standaarden op het gebied van kwaliteit, tijd en budget. Samen met collega’s met een achtergrond in bouwkunde en/of werktuigbouwkunde denkt het team na over diverse installatieoplossingen voor onze opdrachtgevers, waarbij een integrale benadering wordt gehanteerd. Ons engineeringteam kan het gehele ontwerpproces doorlopen, van planvorming tot schetsontwerp, voorontwerp, definitief ontwerp en uitvoeringsontwerp.

Je werkt soms op basis van een bestek (UAV), maar meestal aan de hand van ontwerpuitvragen van bestaande klanten. Je bent in staat je oplossingen helder te presenteren en bent communicatief vaardig, waarbij je nauw contact onderhoudt met andere leden van het projectteam.

Als lead engineer elektrotechniek heb je de verantwoordelijkheid om samen te werken en het initiatief te nemen om andere disciplines in te schakelen, met als doel de behoeften van de klant op een duurzame manier te vervullen. Het is tevens belangrijk dat je leidinggevende capaciteiten bezit en in staat bent andere (BIM) Engineers binnen jouw discipline aan te sturen. Kennis van BIM-software is geen vereiste, maar wordt wel als een pluspunt beschouwd.

Requirements

 • Een afgeronde HBO opleiding richting elektrotechniek of installatietechniek (HIT)
 • Extra afgeronde vakgerelateerde opleidingen en cursussen op het gebied van elektrotechnische gebouwinstallaties
 • Minimaal 5 jaar ervaring binnen o.a. utilitaire projecten
 • Je kunt goed organiseren en bent een echte teamspeler
 • Assertief en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden
 • Je vindt het leuk om bij te dragen aan de doorontwikkeling in digitalisering (BIM), kennis en kunde

Offer

 • Een marktconform salaris dat wordt vastgesteld volgens de ABU CAO, gebaseerd op jouw ervaring en kwalificaties.
 • Ruime vakantiedagen conform de ABU CAO, zodat je voldoende tijd hebt om te ontspannen en op te laden.
 • Vergoeding voor feestdagen conform de ABU CAO, zodat je kunt genieten van speciale dagen met je dierbaren.
 • Deelname aan een solide pensioenregeling volgens de StiPP regeling, waarbij we samen zorgen voor jouw financiële toekomst.
 • Mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, met toegang tot trainingen en cursussen om je vaardigheden te verbeteren.
 • De mogelijkheid om te werken op verschillende locaties en aan diverse projecten, afhankelijk van jouw voorkeuren en beschikbaarheid.
 • Ondersteuning en begeleiding door onze ervaren consultants, die jou helpen bij elke stap van je carrière.
 • Bij ons kom je terecht in een dynamische werkomgeving waarin jouw talenten worden gewaardeerd en gestimuleerd. We streven naar een cultuur van respect, samenwerking en groei. Sluit je aan bij ons team en maak deel uit van onze succesvolle gemeenschap!

Application

Ben jij enthousiast geworden? Solliciteer dan direct via de sollicitatie button! Voor vragen kun je contact opnemen met Marcel Vlieger via de contactgegevens rechts bovenin.

Marcel Vlieger
Marcel Vlieger
Recruiting Partner

Neem contact op

Deel deze vacature

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp